Az egykori halálszigeten találkozik Trump Kim Dzsongunnal

A történelmi jelentőségű esemény helyszíne ma már turistaparadicsomként ismert, korábban azonban sötét dolgoknak volt az otthona.

Június 12-én tartja meg hivatalos találkozóját az Egyesült Államok és Észak-Korea vezetője Sentosa szigetén, Szingapúrban – jelentette be a Fehér Ház sajtótitkára, Sarah Huckabee Sanders. A sziget egyik leghíresebb luxushotelja, a Capella lesz a helyszíne Trump és Kim Dzsongun csúcstalálkozójának. Sentosa ma elsősorban turistaparadicsom, ahol luxusszállodák, szórakoztató komplexumok üzemelnek – köztük a Universal szingapúri parkja és a Resort World Sentosa, amit 6.59 milliárd dollárból építettek. Ez azonban nem volt mindig így, hiszen ami ma a szórakozásról és a luxusról szól, korábban sötét események helyszíneként vonult be a történelembe.

000sewntosa

Már a sziget korábbi neve is beszédes: 1972-ig Pulau Blakand Mati néven volt ismert, ami annyit tesz magyarul, hogy a halál szigete hátulról. A 19. században a kalózok kedvelt kikötője volt a mai Sentosa, ahol rendszeresek voltak az erőszakos cselekmények, 1840-ben pedig egy járvány majdnem kipusztította a teljes lakosságot a szigeten. 1942-ben még fogolytábor is működött itt, a japánok tartották fogva az ausztrál és brit katonákat, majd a kínaiak használták kivégzésekre azt a partszakaszt, ahol ma turisták tömegei napoznak gondtalanul.

000sent

A mindössze 1690 állandó lakosú sziget évente 20 millió vendéget fogad, így az elsődleges bevételi forrás a turizmus. A Capella nem ismeretlen a világsztárok előtt sem: 2016-ban Madonna, 2012-ben pedig Lady Gaga pihente itt ki szingapúri koncertje fáradalmait – írja a The Telegraph.

 

Fotó: Facebook – Sentosa Singapore

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez