Itália nem enged be egy migránsokat szállító hajót

A római kormány Máltát kérte meg arra, hogy fogadja be a több mint 600 embert szállító hajót. Máltán közölték: eszük ágában sincs a kérésnek eleget tenni.

Matteo Salvini, Olaszország új belügyminisztere sietett levonni a következtetést a Facebookon: Málta nem fogad be senkit. Franciaország visszafordítja a migránsokat a határon. Spanyolország fegyverrel védi a határait Afrikában. Mi is ezt az utat követjük.

Matteo Salvini a szélsőjobboldali Liga vezére, aki bevándorlóellenes kampány segítségével került hatalomra. Kijelentette: legkevesebb félmillió embert akar visszaküldeni a hazájába. Olaszországba több mint 600 ezer migráns érkezett az elmúlt öt év során – jórészt Afrikából.

Az előző olasz kormány megállapodott néhány fegyveres milíciával Líbiában: állítsák meg az  inváziót! Ennek eredményeképp csökkent az Itáliába érkezők száma, de nem állt le. Ezért adta ki a nulla migráns jelszavát az új olasz kormány.

Itáliában az elmúlt tíz évben stagnált az életszínvonal és folyamatosan csökken a lakosság. Kevés gyerek születik és sok fiatal vándorol ki. Olaszország államadóssága katasztrofálisan magas: 2.400 milliárd euró! Megszorító csomagot vár el a világ Itáliától, de erre az olasz kormány nem hajlandó. Ehelyett a lakosság dühét igyekszik a migránsok irányába fordítani, akiket immár egyáltalán nem akarnak beengedni Olaszországba.

A Wikimedia Commons képe illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Tóth PÉter

    Sokat foglalkozom kérdéssel. S mindig odajutok,akkori gyarmatosítok mért voltak ott. Kihasználták őket s tönkretették országukat. Naivan hangzik, szerintem az akkori gyarmatosítok kezeljék emigráns ügyet.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez