Menniük kellett a menekülteknek és a migránsoknak Milánó központi pályaudvaráról

Több mint 60 embert kényszerítettek távozásra a keddi nagyszabású rendőri akciót követően a Stazione Centrale területéről.

A milánói központi pályaudvaron korábban több összetűzés is volt a rendőrök és a tartósan ott tartózkodó migránsok között, feltehetőleg ez állt a keddi hatósági akció hátterében. A The Local szerint  voltak olyanok, akik hónapok óta ott éltek, de most nekik is menniük kellett. Összesen körülbelül 60 embert kényszerítettek távozásra, miután az egész pályaudvart rendőrgyűrűvel vették körbe. Kutyákat és lovasrendőröket is bevetettek az akció során, az ott készült felvételek pedig pillanatok alatt bejárták a világsajtót, hiszen ilyen nagyszabású intézkedésre a menekültválság kezdete óta még nem volt példa Milánóban.

A hivatalos közlemény szerint a pályaudvaron zajló kábítószerkereskedelem és a dokumentumok nélküli bevándorlók megfékezése miatt volt szükség az akcióra és a jövőben is számíthatnak majd Milánó lakosai hasonló jelenetekre, annak érdekében, hogy biztonságossá tegyék a várost.

Milánó központi pályaudvara az egyik fő tranzitpontja az Európa különböző országaiba tartó menekülteknek és migránsoknak és azok is itt állomásoznak, akiket Svájcból, Franciaországból vagy Ausztriából visszafordítottak. Tavaly nyáron volt, hogy több százan lepték el a helyszínt, az önkormányzat pedig hiába nyitott meg addig üresen álló épületeket a számukra, elhelyezésük folyamatosan problémát jelent a városnak.

Fotó: Corriere Della Sera

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez