Vega erőszaktól tartanak a francia hentesek

Levelet is írtak a belügyminiszternek, hogy segítsen megállítani a vegánok tettlegességig fajuló tiltakozását a húsfogyasztás ellen.

“Rá akarják erőszakolni az életstílusukat az emberekre” – írta a 18.000 üzletet képviselő francia hentesek szövetsége a vegetáriánusokról a francia belügyminiszternek. Az AFP-hez is eljuttatott tiltakozó levelükben segítséget kértek a kormánytól a tettlegességig fajuló erőszakkal szemben. A közelmúltban ugyanis több hentesüzletet is megrongáltak és művérrel fújtak le a Hauts-de-France régióban, de Occitanieben is hasonló esetekről számoltak be. A verbális és morális erőszakot megállítását is kéri a CFBCT vezetője, Jean-François Guihard a levelében, hiszen arra szintén volt példa ebben az évben.

Hasonlóan több nyugati országhoz, Franciaországban is villámgyorsan terjed a vegetáriánus és a vegán életmód. Mindkettő a növényi alapú ételek fogyasztását hirdeti, szemben a húsevéssel – az utóbbi minden állati eredetű élelmiszert elutasít, a tojást vagy a tejet is. Hírességek is beálltak egy-egy ilyen állatvédő kampány mögé, ami a húsárak eséséhez vezetett Franciaországban. Szélsőséges csoportok egyenesen gyilkosságnak állítják be az állatok élelmiszeripari célból történő levágását, és ideológiájukra hivatkozva támadják meg azokat, akik elvégzik a munkát, azaz elsősorban a vágóhidakon dolgozókat, a henteseket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez