Kórházba került egy csecsemő a rosszul gyakorolt vegán diéta miatt

Kórházba került és életmentő műtétre volt szüksége egy kisbabának Olaszországban, amiért szülei tájékozatlanul és szakértő segítsége nélkül etették vegán diéta alapján. A csecsemőt nagyszülei vitték az orvoshoz, aki megállapította, hogy életveszélyesen alultáplált és iszonyatos alacsony a kálciumszintje.

Amikor a 14 hónapos baba kórházba került, súlya körülbelül annyi volt, mint egy egészséges háromhónapos csecsemőnek. Ráadásul az alacsony kálciumszint miatt romlott az alapvetően is gyenge szívének állapota. Miután a kórházi dolgozók jelentették az esetet szociális munkásoknak, a szülőktől elvették a gyermek felügyeleti jogát.

Fontos hangsúlyozni, hogy a vegán étrend különösen egészséges is lehet a csecsemőknek, ha azt a megfelelő táplálékkiegészítőkkel támogatják meg és szakértői felügyelet alatt tervezik a diétát. Ilyenkor fontos a kálcium és a vas külső pótlása, hogy ne alakuljon ki hiány belőlük a szervezetben, ami komoly problémákhoz vezethet.

Az elmúlt másfél évben négy gyerek került kórházba Olaszországban a nem megfelelő vegán diéta miatt, míg az Egyesült Államokban és Franciaországban voltak, akik meg is haltak alultápláltságban vagy vitaminhiányban. A szakértők arra kérik a szülőket, hogy amennyiben a szokásostól eltérő étrendet kívánnak alkalmazni gyerekeiknél, úgy mindenképpen konzultáljanak orvosukkal.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez