Hotel Influenza: ahol 3500 dollárt fizetnek a vendégeknek, akiket megfertőznek

Egy kutatásban vehetnek részt a bátor vállalkozók, akiknek 10 napot kell eltölteniük az intézmény falai között egy új vakcina kifejlesztésének érdekben.

Az amerikai St Louis University kutatói új influenzia elleni vakcina kifejlesztésén kezdtek el dolgozni válaszul a legutóbbi influenzajárványra, amely az elmúlt évtized legsúlyosabbjának bizonyult az Egyesült Államokban. A 2017-2018-as szezonban 46 államon söpört végig az influenza az U.S. Centers for Disease Control and Prevention adatai szerint, 174 halálos áldozatot követelve. Az oltóanyagok pedig csak 30 százalékban bizonyultak hatékonynak, ami jelentősen megnehezítette az influenzajárvány elleni védekezést.

Az új vakcina kifejlesztése a közegészségügy egyik legnagyobb kihívása a tengerentúlon,  érdekében egy új központot is létrehoztak. A kutatók projektjének részeként egy 24 szobás épületben, a “Hotel Influenzában” szállásolják majd el azokat a bátor vállalkozókat, akik elviselik, hogy 10 napon keresztül be vannak zárva az épületbe, miközben megfertőzik őket a vírusokkal – köztük a H3N2-vel is, amely számos gyermek és fiatal felnőttkorú beteg életét követelte a legutóbbi influenzaszezonban.

000flu3

A St Louis Egyetem kísérlete nem mentes a kockázatoktól, így a karantén során 24 órás orvosi felügyelet alatt állnak majd a résztvevők. Ottlétük alatt pedig a kényelemről sem kell lemondaniuk: egyágyas, fürdőszobával ellátott kórtermeik mellé napi háromszori étkezés, internet és még konditerem is a rendelkezésükre áll  – na meg a 3500 dollár, amiért önkéntesen elviselik az influenzát és a vizsgálatokat.

Foto: Saint Louis University

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez