300 krokodilt gyilkoltak le Pápuaföldön

A macsétákkal, késekkel és ásókkal felfegyverzett tömeg berontott egy védett krokodiltenyésztő telepre és minden ott található állatot megölt. Az áldozatok többsége bébikrokodil, de voltak közöttük kétméteres kifejlett állatok is.

Korábban egy kétméteres krokodil a farkával úgy fejbe csapott egy helyi lakost, hogy az a túlvilágra költözött. A 48 éves helyi polgár eltévedt, miközben a teheneinek takarmányt keresett. Valószínűleg el akarta vinni a krokodilok táplálékát és ezért megölték.

A temetés után a feldühödött tömeg az állatvédelem központjához rohant Szorong városában, az Indonéziához tartozó Pápuaföldön. Látva a feldühödött tömeget az állami hatóság kárpótlást ígért a halott családjának. Csakhogy a dühös tömeg nem érte be ennyivel: a krokodiltenyésztés kitelepítését követelték a 200 ezres városból. Ehhez a hatóság nem járult hozzá, mire a dühös helyi pápuák a saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást. Legyilkolták a védett krokodilokat, melyek korábban egy pápua polgártárssal végeztek az Indonéziához tartozó Pápuaföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez