Akár két év a fejhallgatós Buddháért

Egy új-zélandi férfit vallás elleni bűntettekkel vádoltak meg Burmában, amiért egy helyi buli népszerűsítésére olyan képet posztolt a Facebookon, amin Buddha látható egy fejhallgatóval.

Philip Blackwood nincs egyedül, két burmai üzlettársa is hasonló cipőben jár. Akár egészen komoly büntetést is kaphatnak, ugyanis a helyi törvények szerint két év börtönre is számíthatnak.

Blackwood egyébként egy helyi szórakozóhelyet üzemeltet, a VGastro Bárt. Egy szokásos buli miatt került fel a kép az internetre: italakciókat akart reklámozni vele. Azonban hamar kiderült, hogy nem volt jó ötlet: helyi, szélsőséges papok azonnal feljelentették. Blackwoodot letartóztatták, az óvadékot pedig megtagadták tőle.

A férfi ügyvédje elmondta, hogy a három férfi ártatlannak vallja magát, ám ha a bíróság bűnösnek találja őket, nem lesz lehetőségük a fellebbezésre.

Mindeközben a VGastro Facebook oldalán kért bocsánatot a szórakozóhely, azt állítva, hogy senkit sem akart megsérteni a reklámmal. A végtelenül alázatos poszt nagy vitát váltott ki a hozzászólók között. Sokan azt mondják, hogy itt egyszerűen a szólásszabadságról van szó, és el kéne engedni Blackwoodot és társait. Mások szerint Blackwood viselkedése egyszerűen érzéketlen volt, és a férfi megérdemli a büntetést.

Fotó: Eurorpess AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez