Zsúfolásig vannak a strandok, szinte lehetetlen szállást találni a Balatonon

Folyamatosan nő a Balatonon eltöltött éjszakák száma, a rekkenő hőségben egyre többen keresik a vízpartot – már nem csak a hétvégéken. Az éttermekbe asztalfoglalás nélkül szinte alig lehet bejutni.

Fesztiválok, rendezvények sokasága várja a Balatonra látogatókat, az északi és a déli parton is telt házzal üzemelnek a szálláshelyek, a strandok zsúfolásig vannak. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerint a növekedés nem egyik évről a másikra következett be, hanem szisztematikusan fejlődött: a szolgáltatások javultak, szálláskínálat gyökeresen megváltozott, egyre több a minőségi szálláshely, és a gasztrokínálat is rengeteget fejlődött, amelynek következtében egyre divatosabb lett a Balaton – számolt be róla a szakértő az ATV START műsorában.

000krr

A kiemelt turistacélpontok mellett már a kisebb, vízparttól távolabb eső falvakban is keresik a szállásokat, így egy balatoni nyaraló kivételesen jó befektetés lehet. Ennek azonban nem örülnek a borászok, hiszen sokan felvásárolják és kivágják a szőlőültetvényeket, hogy azokon nyaralót építsenek.

000balaton2

A turisztikai szakértő szerint az érvényes jogszabályok megfelelő védelmet nyújtanak a szőlővel betelepített területeknek, arra azonban figyelni kell, hogy azokat be is tartsák, hogy a klasszikus szőlőkultúrák ne essenek a turizmus áldozatául. A Badacsony környéki borteraszok pedig jó példái lehetnek a reális mértékű fejlesztéseknek, hiszen azok szintén növelték a balatoni turizmus minőségét – hasonlóan az éttermekhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez