Harmadik nemet vezetnek be Németországban

Elfogadta a törvénytervezetet a szövetségi kormány, a jövőben az anyakönyvekben a vegyes jeletésű “divers” kifejezést is használhatják a nő és férfi nemek mellett.

Az új változás Németországban az alkotmánybíróság egy tavaly novemberi rendeletét követően léphet életbe: a javaslat a jogi szabályozásban azt irányozza elő, hogy az anyakönyvi kivonatokban az interszexuális embereknek is legyen választási lehetősége, a nő- és férfinem mellett. “Egyetlen embert sem szabad hátrányosan megkülönböztetni a nemi önazonossága miatt” – mondta Katarina Barley igazságügyi miniszter a “divers” kategória bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón.

Németországban körülbelül 80 ezer interszexuális él, akiknek kromoszómavariációi miatt tulajdonságaik kombináltak, és ezért olyan biológiai nemi jellegzetességekkel rendelkeznek, amelyek nem sorolhatóak be kizárólagosan tipikus női vagy férfi kategóriába. A köztes kategóriával méltóságot és pozitív identitást kaphatnak azok, akik egyik nemhez sem tartoznak – mondta az igazságügyi miniszter. A Spiegel szerint a törvény kidolgozása már az ősszel megkezdődhet Németországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez