A kulturális világörökség részeivé válhatnak Szingapúr híres ételpiacai

A gyors és olcsó étkezést kínáló ételpiacok kedvelt célpontjai a gasztroturistáknak Szingapúrban és szerves részei a helyi kultúrának is.

Olyannyira, hogy az ország vezetése szeretné, ha azok UNESCO státuszt kapnának, hasonlóan a nápolyi pizzakészítéshez, a mediterrán, mexikói és francia konyhához, amelyek már felkerültek a szellemi kulturális örökségeket jegyző listára.

SONY DSC

A szingapúriak aggódnak a ételpiacok jövőjéért: hiába népszerűek ezek, többnyire idősebb családtagok vezetik őket, a fiataloknak ugyanis nem vonzó a kemény munkával járó kifőzdék átvétele. A receptek ezeken a helyeken generációk óta kézről-kézre járnak, megszűnésükkel így régi hagyománnyal lehet szegényebb a szingapúri kultúra.

00000000000sin

Mielőtt azonban megszereznék a hivatalos elismerést, az ország lakosságának bizonyítania kell, hogy támogatja a lépést. Szingapúr Nemzeti Kulturális Testülete online aláírásgyűjtést indított, amelyben már háromezren részt is vettek. Ha összegyűlik a szükséges számú aláírás, az UNESCO bizottsága dönt a hivatalos elismerés odaítéléséről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez