Németországban fogták el a bolgár újságírónő gyilkosát

Szeverin Kraszimirov 21 éves fiatalember, akit már korábban is köröztek nemi erőszak és gyilkosság miatt – közölte Bulgária belügyminisztere. A főügyész szerint a DNS megegyezik, tehát ő az oknyomozó újságírónő gyilkosa.

Ez arra utal, hogy nem a foglalkozása miatt halt meg az újságírónő  – állítja Bulgária főügyésze, aki kérte a tettes kiadatását Németországtól. Mások kételkednek abban, hogy az oknyomozó újságírónő nem a munkája áldozata lett.

Az EU sürgeti Bulgáriát: derítsék ki mielőbb, hogy miért ölték meg az újságírónőt? A brüsszeli bizottság gyors és eredményes rendőri akciót vár Viktoria Marinova halálának az ügyében – közölték az Európai Unió székhelyén. Berlinben a külügyminisztérium küldött Bulgáriának egy jegyzéket arról, hogy miért is ölhették meg az európai  pénzek után kutató 30 éves újságírónőt.

Viktoria Marinova holttestét Rusze városában találták meg Bulgária északi részén – közölte a helyi ügyész. Összeverték, megerőszakolták, majd megfojtották. A 30 éves televíziós újságírónő legutóbbi műsoraiban azt firtatta: hova tűnnek a Bulgáriába érkező eurómilliók?! A politikusok és az üzleti szféra összefonódását vizsgálta a TVN televízió munkatársa. A Riporterek határok nélkül nemzetközi újságíró szervezet azonnal követelte: helyezzék rendőri védelem alá azokat a televíziós újságírókat, akik a műsorokban részt vettek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez