Elfogták a drogmaffia főnökét, aki elrendelte egy újságírónő meggyilkolását Mexikóban

Az 54 éves Miroslava Breachet márciusban lőtték le a lakása előtt, mert túlságosan alapos cikkeket írt Mexikó legnagyobb kábítószerkereskedő maffiájáról, a Sinaloa kartellről.

A többszöri figyelmeztetés ellenére a bátor újságírónő nem állt le és ezért az életével fizetett. Gyilkosának hulláját pénteken találta meg a rendőrség, mely valószínűnek tartja, hogy megbízók parancsára végeztek vele.

Ezt követően kommandósok elfogták Juan Carlos Moreno Ochoát. Ő a Los Salazar maffia feje és egyben alvállalkozó a Sinaloa drogkartellben. A rendőrség szerint alapos a gyanú: ő adta ki a parancsot az újságírónő meggyilkolására, majd pedig a bérgyilkos elnémítására. Mexikó az oknyomozó újságírók számára életveszélyes hely – állapította meg nemrég a Riporterek határok nélkül nevű nemzetközi újságíró szervezet. Kimutatása szerint idén 10 újságírót öltek meg Mexikóban, ahol 2000 óta több, mint százan veszítették az életüket amiatt, hogy olyasmit írtak, ami nem tetszett a hatalmasoknak a közép-amerikai országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez