Megint agyonlőttek a rendőrök egy fiút Amerikában

Agyonlőtt egy 14 éves, latin-amerikai származású fiút a kaliforniai Los Angeles rendőrsége, miután a fiú rálőtt a biztonsági erők tagjaira.

Robert Arcos, a Los Angeles-i helyettes rendőrfőnök helyi idő szerint szerdán azt mondta, kollégái a város Boyle Heights negyedében voltak szolgálatban, a kerületből garázdaságról kaptak bejelentést. Arcos elmondta: a biztonsági erők tagjai két gyanúsítottnak akadtak a nyomára, az egyikük elmenekült. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a tinédzser menekülés közben pisztollyal lőtt az őt üldöző rendőrökre. Az illetőnek arról azonban nem volt tudomása, hogy a 14 éves fiúra a halálos lövést leadó rendőr megsebesült-e.

A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök testkameráinak felvételeit vizsgálják a hatóságok. A KPCC helyi rádióadó megszólaltatta a fiú anyját, aki szerint a gyerek “kedves fiú” volt, aki “semmi erőszakosat” nem tett. Egy másik nő, aki állításai szerint ismerte az áldozatot, azt mondta, a tinédzser egy bűnszervezet tagja volt. A helyettes rendőrfőnök nem tudta megerősíteni, hogy valamelyik bűnbanda tagja volt-e a fiú.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez