Igaz történet a halhatatlan szerelemről

Megható történetünk egy kedves, 93 éves hölgyről szól, aki nemrég megtalálta halott férje sírját. A boldogtalan szerelmesek sorsa mélyen megérintette a kínai olvasókat.

A fiatal lány, Zhang Shuying és a fiú Zhong Chongxin 1935-ben találkoztak, amikor még csak 14 évesek voltak. A két fiatal gyorsan egymásba szeretett, és összeházasodott. A boldogság azonban rövid életű volt, mert a férfi elment a kínai-japán háborúba. Az egyedül maradt asszony úgy nyilatkozott: „Amikor elment nagyon sírt, és megígérte, hogy visszajön hozzám.” Ez volt az utolsó alkalom, hogy láttuk egymást. Később egyszer jött egy telefonhívás Zhongtól, de nem sokat beszéltek. Hét éven keresztül várta haza férjét, amikor egyszer az utcán összefutott egy katonával, aki elmondta neki, hogy a férfi meghalt a háborúban.

Az asszony később újra férjhez ment, gyermekei születtek, de nem felejtette el igaz szerelmét. Gyermekeinek is beszélt első férjéről. „Apátok nagyon jól bánt velem, de Zhong volt az egyetlen igaz szerelmem, amit sohasem fogok elfelejteni. Csak azt szeretném tudni, hol van a sírja.”

Fia nem hagyta annyiban a dolgot és 10 éves kutatás után, egy véletlennek köszönhetően fedezte fel az elhunyt férfi nevét egy kegyhelyen Tajpejben. Idén novemberben a 93 éves hölgy hét napot töltött Tajpej városában, ahol meglátogatta régi szerelme szentélyét. Könnyek között csupán annyit tudott mondani: „Örülök, hogy végre megtaláltam.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez