Mi ellen küzd Jennifer Lawrence?

Hogy lesz Hamupipőkéből Keresztapa a családban? Így vázolta fel Robert de Niro a Joy című filmben játszott szerepet, mely megihlette a Dior parfümóriást is. A film főszereplője, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence lesz a Joy de Dior arca.

Csaknem egy évig együtt dolgozott a híres orral, aki kitalálta az új parfümöt. Jennifer Lawrence, aki Kentucky államban született az USA déli részén, elmondta a párizsi Madame Figarónak, hogy egy egészen új világ tárult fel előtte, pedig Hollywoodban már elég sok mindent megtapasztalt. Jodie Foster volt a mentora, aki első filmje forgatásán nagy segítséget nyújtott: “még csak 18 éves voltam, bizonytalan, de Jodie biztonságot adott. Meglepett, hogy amellett, hogy milyen nagy színésznő, mennyire normális nő maradt!” Azóta Jennifer Lawrence maga is sztár lett, méghozzá olyan sztár, aki nem hallgatja el a véleményét.

Tudom, hogy a jövedelmem észbontóan soknak tűnik 

Jennifer Lawrence az élvonalban küzd azért, hogy a nők is ugyanannyi gázsit kapjanak, mint a férfiak. “Tudom, hogy kockázatot vállalok azzal, ha kimondom a véleményemet!” – nyilatkozta a párizsi Le Figaro női mellékletének. Finoman célozva arra, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át szinte korlátlan úr volt Hollywoodban és nem ő volt az egyetlen ilyen producer a világ filmfővárosában. Jennifer Lawrence nem félt szembeszállni sem Harvey Weinsteinnel, sem pedig Donald Trumppal.

Azért küzdök, hogy a pénz kevésbé befolyásolja a politikát 

Már nemcsak az elnökről van szó hanem az egész kormányzati rendszerről – hangsúlyozza a filmsztár, aki öntudatos amerikai állampolgár is. Épp ezért elolvasta a híres jogászprofesszor könyvét a politikai korrupcióról Amerikában. Laurence Lessig a Harvard egyetemen tanít, könyvének címe Republic Lost, Elveszett köztársaság. A pénz mindent áthat Amerikában, így a politikát is. Jennifer Lawrence realista: nem megszüntetni akarja ezt a rendszert, csak korlátozni a pénz befolyását a politikai életre. Ezért egyik vezetője a RepresentUS korrupcióellenes szervezetnek. Persze sokak szemében a hollywoodi sztárok is észbontóan sokat keresnek, miközben az átlagamerikaiak reáljövedelme alig-alig emelkedett az elmúlt évtizedekben. Ezt használta ki Trump választási kampánya idején, és ezt veti ma is gyakran a hollywoodi  színészek szemére, mert a sztárok többsége – Jennifer Lawrence-hez hasonlóan – az elnök elszánt bírálói közé tartozik.

Az olvasás öröme 

Joy, vagyis öröm a Dior új parfümjének neve, az arca Jennifer Lawrence, aki szerint szinte minden lehet örömforrás. Szereti a színészetet és szinte minden más művészetet, de igazi örömöt számára az olvasás nyújt! Tolsztoj Anna Kareninája ma is a kedvenc könyve, hiszen a feminizmus Jennifer Lawrence számára ma is aktuális probléma. Fiatal korában Kentucky államban igen sokat olvasott és mindent megbeszélt az édesapjával. Ez különösen szoros apa-lánya kapcsolatot eredményezett. Míg az amerikaiak többsége a film felől jut el az irodalomhoz – már ha egyáltalán eljut oda -, Jennifer Lawrence számára ma is az olvasás jelenti a legnagyobb örömöt. No meg persze a parfümök, melyek közül a Joy de Dior az arcának választotta az Oscar-díjas színésznőt, aki a párizsi Le Figaro női mellékletének nyilatkozott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez