Jane Fonda Hitlerhez hasonlította Trumpot

A független sajtó a demokrácia alapja – hangsúlyozta a 80 éves Oscar-díjas színésznő, aki a Women’s Media Center díjkiosztó ünnepségén beszélt.

Amikor Donald Trump a “nép ellenségének” nevezi a médiát, akkor ugyanazt az utat követi mint Adolf Hitler Németországban – jelentette ki Jane Fonda, aki már fiatal korától kezdve híres harcos baloldali kiállásáról az Egyesült Államokban.

Mindenkinek el kell mennie szavazni, hogy Trump meggyengüljön a washingtoni kongresszusban – sürgette Jane Fonda. Az Egyesült Államokban fontos szavazás következik, melynek során megújul a szenátus és a képviselőház. Az előrejelzések szerint a szenátusban nem fenyegeti veszély a Trumpot támogató republikánus pártot, de a képviselőházban az ellenzéki demokraták fölénybe kerülhetnek. Ily módon megnehezíthetik Trump dolgát, mert az elnök a képviselőház jóváhagyása nélkül nem hozhat döntést sok fontos ügyben, vagyis kompromisszumra kényszerülhet. Trump elszántan kampányol, hogy pártja megőrizze a többséget a kongresszus mindkét házában. Az USA 72 éves elnöke nyáron Skóciában bejelentette: nyolc évig akar a Fehér Ház lakója maradni. Ebből hat még hátravan, ha a választópolgárok másképp nem döntenek az Egyesült Államokban.

Fotó: Jane Fonda 2013-ban Cannes-ban – Wikimedia Commons

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. En meg a vasorru babahoz hasonlitom a Fonda-rondat!

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez