20 milliót gyűjtöttek a terroristára támadó hajléktalannak – videó

Ausztráliában csaknem 100.000 ottani dollárt gyűjtöttek össze annak a fedél nélküli férfinak, aki rátámadt a múlt héten a késes merénylőre Melbourne-ben. Ez forintban több mint 20 millió.

Ausztrália-szerte bevásárlókocsis emberként emlegetik ma Michael Rogerst. A 46 éves férfi összes holmiját egy bevásárlókocsiban tolja – ezzel ment neki Hassan Khalif Shire Alinak, amikor az két rendőrre támadt pénteken, miután megölt egy kávéház-tulajdonost és megsebesített két másik embert. Később a rendőrök lelőtték és a kórházban meghalt.

“Egyenesen nekitoltam a bevásárlókocsit és eltaláltam. De nem ütöttem ki” – idézi fel a történteket Michael Rogers. Az akciót a térfigyelő kamerák is megörökítették. Mindeközben néhány méterrel arrébb nagy lángokkal égett az a gázpalackokkal teli autó, amelyet a támadó felgyújtott a városközpont egyik forgalmas utcájában.

A bátor hajléktalan akciójáról készült felvételek pillanatok alatt meghódították a közösségi médiát, Michael Rogerst hősként ünneplik. Az egyik jótékonysági szervezet alapítója, Donna Stolzenberg  pénzgyűjtő oldalt indított neki, hogy talpra tudjon állni. Hisz igazán megérdemli – mondta a kezdeményező a Reuters-nek. Ma reggelig 3,388 adtak pénzt, a felhívást 11 ezerszer osztották meg a Facebookon.

A hajléktalan nem tolta magát előre, Donna Stolzenberg most tette közzé a hírt, hogy végre megtalálták. Szerinte hihetetlenül nagyszerű ember Michael Rogers, miután beszélt vele telefonon, még büszkébb rá. Holnap találkoznak és átadja neki a pénzt. Az általa vezetett és egyébként is lakhatással foglalkozó humanitárius szervezet pedig keres fedelet a férfinak és pszichológiai segítséget is nyújt ahhoz, hogy feldolgozza azt, aminek tanúja volt.

A Melbourne-i támadást terrorakcióként kezelik. Az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez