Mikuláshiány Németországban

Berlinben a diákoknak munkát ajánló cég beszüntette toborzását, mert senki sem jelentkezett Mikulásnak! Pedig karácsonyeste egy Mikulás 500 eurót is kereshet.

Hiába: nincs jelölt. Nemcsak Berlinben probléma ez, de egész Németországban.

Ez derül ki a közszolgálati Deutsche Welle riportjából. A német portálnak nyilatkozó fejvadászok elmondják: kevesen akarják feláldozni a szabadidejüket azért, hogy a gyerekeket szórakoztassák mint Mikulások. Pedig a karácsonyi vásárok idején nagy kereslet van rájuk. Nemcsak az a baj, hogy kevés a jelölt, hanem az is, hogy aki vállalja, az nem képes kommunikálni a gyerekekkel! Ezért 4-5 órás Mikulás-tanfolyamot hirdetnek, hogy kiképezzék a jelölteket. Akik azt is nehezen szokják meg, hogy amíg rajtuk a Mikulás öltözék, addig nem dohányozhatnak és ami még nehezebb: ki kell kapcsolniuk a mobiltelefont. Ezt a fiatalok többsége egészen egyszerűen nem vállalja.

Aki viszont minden kritériumnak megfelel, az arathat a Mikulás-piacon, mert a gyerekek igénylik azt, hogy szóljanak hozzájuk. Németországban a zene is nagyon fontos, ezért a Mikulás-tanfolyamon igyekeznek néhány karácsonyi dalt is megismertetni a jelöltekkel. Akik között nagy a lemorzsolódás és ez is csökkenti a kínálatot. Így minden bizonnyal Mikuláshiányra kell számítani a karácsonyi ünnepek idején Németországban – állapítja meg a Deutsche Welle közszolgálati portál.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez