Ezek voltak a legbizarrabb hívások a konzulátusokon

Vannak-e vámpírok Lengyelországban? Árul-e vega kolbászt a nagykövetség Új-Delhiben? Kettő azok közül a fura kérdések közül, melyekre brit turisták próbáltak választ kapni hazájuk külképviseletein.

A brit külügyminisztérium nyilvánosságra hozta azokat a néha hajmeresztő kérdéseket, melyekkel a külképviseletekhez fordultak a brit utazók. 2018-ban Nagy-Britannia konzuli hivatalainak munkatársai sok bajba jutott honfitársuknak viselték gondját: így több mint 3400 olyannak, aki külföldön került kórházba és 4900 olyannak, akit idegenben vetettek börtönbe. Emellett csaknem 30 ezer elveszett útlevelet kellett pótolniuk. Összesen 330 ezer hívás futott be 2018-ban, jórészt tényleg zűrbe került britektől.

UK-passport-with-euros-1170x630

A többiek viszont… Lássuk csak, miket szerettek volna elérni a konzulátusokon. Valaki A rettenthetetlent nézte meg Hollandiában és arra volt kíváncsi, jól értette-e a cselekményt, mert nem volt angol felirat. A Kanári-szigeteken egy turista arra kérte a külügyminisztériumot, járjon már közbe, hogy a hotel új szobát adjon neki, mert a régibe betört egy kóbor macska és lepisilte az ágyát. Az Egyesült Államokban arra volt kíváncsi valaki, hogy előző este ki jutott tovább az egyik népszerű brit tehetségkutató műsorban.

Christmas_Belles_at_Crown_-_11366677816

Egy férfi arról érdeklődött, léteznek-e vámpírok Lengyelországban. Azért szerette volna tudni, mert az online megismert lengyel partnere már az első randi előtt tudni akarta, mi a vércsoportja. Egy másik férfi Bangkokban azt kérte, hogy a konzul beszéljen már egy ottani masszázsszalonnal, ő ugyanis masszázs közben elaludt és nem tartja igazságosnak, hogy mégis fizetnie kell. Új-Delhiben valaki azt akarta tudni, hogy reggel hánykor nyit a külképviselet – ő ugyanis azt hallotta, hogy ott lehet vega kolbászt kapni és venne néhányat.

vampire-381569_960_720

Olaszországban valaki az esküvője megszervezéséhez kért komplett segítséget. Még a virágboltra is várt javaslatot, ahol a dekorációt és a csokrot megvehetik, valamint két jegyre is igényt tartott, hogy láthassák a pápát. Kuvaitban arra volt kíváncsi egy brit, hogy a külképviseleten örökbe fogadná-e valaki a kutyakölykeit. Argentínában listát kívánt egy férfi mindazon nőkről, akiket feleségül vehetne. Másvalaki afelől érdeklődött, hova küldheti azt a fadarabot, amelyet a strandon talált és szerinte egy 18. századi brit hadihajó darabja lehet.

puppies-3687656_960_720

A külügyi szóvivő most mindenkinek egyben válaszolt. Azt mondta, csak megerősíteni tudja, hogy a minisztérium nem tud tanácsot adni vámpírok, kóbor macskák és tehetségkutatók ügyében és sajnos eztán sem lesz kapacitása vega kolbászokat árulni. De ha valaki tényleg bajba kerül külföldön, változatlanul és azonnal hívja őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez