Az MH370-es járatot az amerikaiak lőtték volna le?

Teszi fel a kérdést a legújabb összeesküvés elmélet a témával kapcsolatban. Egy francia légitársaság volt vezetője beszélt arról, hogy véleménye szerint az amerikai hadsereg felelős az idén eltűnt repülőért.

Marc Dugain azt állítja, hogy a Boeing 777-es roncsa egy amerikai katonai bázis közelében lehet, a Diego Garcia-nál. Mégpedig azért, mert elmélete szerint fenyegetőnek ítélték meg a repülőgépet, tartva egy 9/11-hez hasonló támadástól, így lelőtték, majd eltussolták az ügyet.
Ugyan az egész MH370-es ügy gyanús és minden kétséget kizáró jelentés sem került elő az egészről, ez így önmagában azért egy kissé durvának tűnik.
Természetesen az elmélet már korábban napvilágot látott, akkor az amerikai vezetés azt nyilatkozta, hogy még csak a bázis közelében sem látták az eltűnt gépet.
Most pedig jöjjön egy “bizonyíték”, mely pontosan ugyanakkora eséllyel lehet téves, mint igaz: állítólag többen is láttak egy tűzoltó készüléket, amit egy közeli partra vetett az ár. Ezt azonban végül nem sikerült megerősíteni. Ám, még akkor is, ha igaz, mennyiben tudja ez azt bizonyítani, hogy valóban egy több mint 60 méteres repülőgép zuhant le a közelben?
Egy valamivel komolyabban vehető bizonyíték, hogy több szemtanú is állítja, láttak egy alacsonyan repülő kereskedelmi járatot a Malaysia Légitársaság színeiben. Kérdés azonban, hogy kik ezek a szemtanúk, pontosan mit láttak, mennyire megbízhatóak és legfőképpen: miért nem kapott nagyobb figyelmet az ügy, ha több, az esetet végignéző tanú is volt? Itt aztán megint leírunk egy kört, hiszen ami bizonyíték az elmélet ellen, az ugyanúgy működik mellette is: azért nem lett semmi az ügyből, mert a (világot irányító) amerikaiak tettek róla és elhallgattatták vagy ellehetetlenítették a szemtanúkat.
Mindenesetre Dugain megkapta az összeesküvés elméletekben is állandóan szereplő “figyelmeztetést”: egy brit hírszerző ügynök arra hívta fel a figyelmét, hogy vigyáznia kell az MH370-es ügyében való kutakodással.
“Tudnak róla” – mondta Dugain.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez