Iszlamista terrorakciót előztek meg Németországban

Az még nem derült ki, hogy a terrorista sejt szervezeti kapcsolatban állt-e az Iszlám Állammal.

Három iraki bevándorlót letartóztattak Schleswig-Holstein tartományban, ahol terrorakciót készítettek elő. A terrorelhárító szolgálat házi készítésű bombákat foglalt le náluk. Célpontot még nem jelöltek ki a terrorakcióhoz – hangsúlyozta a rendőrség Németországban.

Horst Seehofer belügyminiszter méltatta a a terrorelhárítás hírszerző munkáját, mellyel sikerült megakadályozni az iszlamista terrorakciót. A “hitetleneket” akarta megbüntetni a három főből álló iszlamista csoport. Az még nem derült ki, hogy a terrorista sejt szervezeti kapcsolatban állt-e az Iszlám Állammal.

Az Irakban és Szíriában működő Iszlám Állam rendszeresen hajtott végre terrorakciókat Nyugat-Európában. Irakban és Szíriában nemzetközi összefogással katonailag legyőzték ugyan, de a szervezet megmaradt. Abu Bakr Al-Baghdadi, a szervezet vezetője arra hívta fel az Iszlám Állam híveit a nyugati világban, hogy mindenütt kövessenek el terrorakciókat a “hitetlenekkel szemben”! Egy ilyen terrorakciót sikerült most megelőzni Németország északi részén, ahol három iraki bevándorlót letartóztatott a terrorelhárító szolgálat Schleswig-Holstein tartományban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez