Német csomagterv a bevándorlók hazatelepítésére

Félmilliárd eurós alapot hoz létre a fejlesztési minisztérium Berlinben, hogy megkönnyítse a migránsok visszatérését a szülőföldjükre. Gerd Müller miniszter a sajtónak elmondta: ebből az 500 millió eurós alapból munkahelyeket teremtenek, illetve tanfolyamokat indítanak Irakban, Tunéziában, Nigériában és Afganisztánban.

Németországba elsősorban ezekből az államokból érkeztek olyan migránsok, akiknek a letelepedési kérelmét visszautasították. A fejlesztési miniszter azt is elmondta: a Siemensszel együtt egy olyan program is indul, mely 5.000 bevándorlót képez ki mérnöknek vagy éppen villanyszerelőnek. Olyanokat, akik vállalják, hogy hazatérnek.

Németországba több mint egymillióan érkeztek 2015 óta, és ez komolyan megosztja nemcsak a közvéleményt hanem a kormányzatot is. Míg a belügyminiszter, a bajor Seehofer igyekszik a minimumra korlátozni a bevándorlók számát és maximálisan növelni a kitoloncolásokat, addig a szociáldemokraták azt hangsúlyozzák, hogy a migránsok fontos munkaerő-tartalékot jelenthetnek abban az országban, ahol jelenleg a mélyponton van a munkanélküliség és több szakmában hiány van. Gerd Müller fejlesztési miniszter Angela Merkel pártjához tartozik, vagyis igyekszik középutas álláspontot elfoglalni. Korábban azért bírálták a Merkel-kormányt, mert sok olyan migráns, akinek a letelepedési kérelmét elutasították, nem tért vissza hazájába, hanem “felszívódott”. A mostani 500 millió eurós program azt a célt szolgálja, hogy mindenki számára kielégítő módon oldják meg ezt a problémát Németországban és azon kívül is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. kakambuki

    Eldobálták a papírjaikat, és az újakat bemondás alapján állították ki részükre. Hogyan fogják azonosítani, majd hazaküldeni őket ezután és ki fogadja vissza az illetőket???

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez