Az észak-afrikai bevándorlók sokkal több bűncselekményt követnek el, mint a Keletről érkezők

Két tanulmányt is rendelt a családügyi minisztérium Németországban, ahova 2015 óta több mint egymillió migráns érkezett. A kutatók szerint a bevándorlók által elkövetett bűntények azért is kerültek előtérbe, mert a lakosság jóval aktívabb akkor, ha egy “gyanús migráns külsejű ” ember követ el bűncselekményt, mint amikor hazai vagy európai polgárról van szó.

Átlagosan kétszer gyakoribb a bejelentés “migránsbűnözés”, mint a “hazai bűncselekmények esetében” Németországban. A kutatók azt is megfigyelték, hogy a Keletről érkezett bevándorlók jóval törvénytisztelőbbek, mint azok, akik Észak-Afrikából jöttek. Ennek több oka is lehet, de a legfontosabb az, hogy azok, akik Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból jöttek, jóval inkább reménykedhetnek a menekültstátusz elérésében, mint az észak-afrikaiak. Vagyis jó esélyeik vannak arra, hogy újrakezdjék az életüket Németországban. Aki Észak-Afrikából jön, az viszont általában gazdasági bevándorló, vagyis a jobb élet reményében érkezett és nem sok esélye van a menekültstátuszra. Ha valaki bűncselekményt követ el Németországban, akkor automatikusan kizárja magát a potenciális menekültek közül.

Mit lehet tenni a bevándorlók által elkövetett bűnesetek számának csökkentése érdekében? Mindenekelőtt javítani kell a beilleszkedés esélyeit. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyelvtanfolyamokat kell szervezni, sportolási lehetőségeket teremteni. A bentlakásos kollégium különösen alkalmas arra, hogy a bevándorló fiatalokat megismertesse a németek szokásaival. A migránskérdés megosztja a német közvéleményt. Először került be a parlamentbe egy olyan párt, amely nyíltan izgat a bevándorlókkal szemben. Az Altetnative für Deutschland egyik képviselőnőjét az év elején letiltotta a Twitter, mert fajgyűlölő megjegyzéseket tett a bevándorló arab fiatalokról. A “migránsbűnözés” visszaszorítása létérdekük a bevándorlóknak éppúgy, mint a kormányzatnak hiszen csökkenti a támadási felületet. Jelenleg ugyanis épp a migránskérdés az egyik fő oka annak, hogy a szeptemberi választások óta még mindig nem alakult meg az új kormány Németországban.

Fotó: Max Pixel

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez