Macron elítélte a sárga mellényesek antiszemitizmusát

Alain Finkielkraut beszélgetni akart a sárga mellényes tüntetőkkel Párizsban a Montparnasse negyedben. Korábban már a köztársasági elnököt is zsidóbérencnek nevezték / pute à juifs/. Most az akadémikusnak jutott ki bőven az antiszemita sértésekből.

Mi franciák nem ilyenek vagyunk. Pontosan az ellenkezőjét képviseljük. Befogadó ország vagyunk. Ez tette naggyá nemzetünket. Alain Finkielkraut szülei Lengyelországból menekültek Franciaországba a Holocaust elől – hangsúlyozta Emmanuel Macron köztársasági elnök. A párizsi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben. Mi történt?

A zsidó származású akadémikust sértegették a sárga mellényesek

Alain Finkielraut beszélgetni akart a sárga mellényes tüntetőkkel Párizsban a Montparnasse negyedben. A sárga mellényesek a hétvégeken tüntetnek Macron elnök liberális reformjai ellen. Korábban már a köztársasági elnököt is zsidóbérencnek nevezték / pute à juifs/. Most Alain Finkielkraut akadémikusnak jutott ki bőven az antiszemita sértésekből. “Elsősorban azért bíráltak, mert kiállok Izrael mellett. Sajnos nem ez az első eset amikor ezt a gyűlöletet tapasztalom”- nyilatkozta a Journal du Dimanche című lapnak Alain Finkielkraut akadémikus. Aki azt is elmondta, hogy távolról sem minden sárga mellényes volt gyűlölködően ellenséges vele szemben. Olyanok is voltak, akik felszólították: álljon be közéjük! Vegye fel a sárga mellényt!

Franciaországban tavaly 74%-kal növekedett az antiszemita incidensek száma – jelentette be nemrég a belügyminiszter. Castaner belügyminiszter két tényezőt említett. Egyrészt a hagyományos szélsőjobboldali antiszemitizmust, melyet már Marine Le Pen mozgalma sem vállal fel. Másrészt pedig a muzulmán antiszemitizmust, amely azóta különösen felerősödött, hogy Trump elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muzulmán közössége. Az Iszlám Állam terrorakciók sorozatát inditotta Franciaországban – jelentős részben zsidó célpontok ellen. Ezért ma a zsidó intézmények jelentős részét rendőrök őrzik Franciaországban, ahol a sárga mellényes tiltakozó mozgalomban is felütötte a fejét az antiszemitizmus.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez