A semmiből lett dollármilliárdos a négygyermekes orosz anya

Sokáig még a létezését is kétségbe vonták Oroszországban, de a Forbes immár megerősítette: Tatjana Bakalcsuk vagyona elérte az 1,2 milliárd dollárt!

Ezzel ő a második leggazdagabb nő orosz földön, de ő a saját erejéből gazdagodott meg, míg az első helyezett Moszkva polgármesterének a neje, vagyis a hatalmi elit tagja. A most 43 éves Tatjana Bakalcsuk viszont első gyermekének születése után alapította meg a Wildberries céget, mely az internetes kereskedésben olyan szerepet játszik Oroszországban, mint az Alibaba Kínában vagy az Amazon az Egyesült Államokban.

Tatjana Bakalcsuk angolt tanított, éppúgy, mint Jack Ma, aki Hangcsou városában alapította meg az Alibabát és aki ma már Kína leggazdagabb embere. Az Amazon alapítója, Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, vagyona meghaladja a 100 milliárd dollárt.

Miközben a Wildberries tizenöt év alatt szépen felfutott, Tatjana Bakalcsuk szült még három gyereket. A család és a cég menedzselése elveszi minden idejét, ezért kerüli a nyilvánosságot. Sokan még a létezését is kétségbe vonták. Erre aztán tavaly videóinterjút adott. Sikerének titkát elsősorban abban látta, hogy ők nem verik át a vásárlókat, mint orosz földön oly sokan. A Wildberries-nek ma már 15 ezer alkalmazottja van és messze a legnagyobb internetes kereskedőcég Oroszországban. “Úgy akarok dolgozni, hogy nyugodtan mindenkinek a szemébe nézhessek: a vásárlóknak, a munkatársaknak és a gyermekeimnek!” – nyilatkozta a sajtónak Oroszország második leggazdagabb asszonya, akinek vagyonát a Forbes 1,2 milliárd dollárra becsülte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez