15 év börtön az elefántcsont-királynőnek

Jang Feng-lang business woman, aki Kínából települt át Tanzániába. A most hetvenéves, tiszteletreméltó hölgy egy étterem és egy befektetési társaság tulajdonosa Dar es-Salaamban. Ezek a legális foglalatosságai.

Egyáltalán nem mellesleg pedig egy nagy elefántcsont-csempész maffia feje. 860 elefántagyart csempészett Kínába. Legalábbis ennyit tudtak rábizonyítani a hatóságok Tanzániában. A csempészett elefántcsont értékét 5,6 millió dollárban határozta meg a bíróság Tanzániában. Ahol a sajtó elkeresztelte őt elefántcsont-királynőnek.

Korábban kevesen gyanították, hogy a tisztes üzletasszony adja ki az utasítást az elefántok legyilkolására. Kína szívesen látott üzleti partner szinte mindenütt Afrikában, ahol az általános szegénység miatt mindenkinek örülnek, aki pénzt hoz a házhoz. A kínaiak ma már megelőzték Amerikát és Európát Afrikában. Ennek a sikersztorinak volt az egyik élő példája Jang Feng-lang asszony. Akit most 15 éves börtönbüntetésre ítéltek Tanzániában, mert 5,6 millió dollár értékben csempészett elefántcsontot szülőhazájába, Kínába, ahol az elefántcsontnak sokan varázserőt tulajdonítanak és hajlandók érte sokat fizetni. Akkor is, ha tudják: évtizedek óta tilos az elefántcsont-kereskedelem az egész világon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez