Egy bunga-bunga lány rejtélyes halála

Gyomorbántalmakba halt bele egy milánói kórházban Imane Fadil. Az olasz hatóságok mégis gyilkossági nyomozást indítottak a 33 éves marokkói modell halála ügyében.

Imane Fadil a bunga-bunga botrány után vált ismertté, amikor 2012-ben tanúskodott a volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi ellen. Március 1-jén halt meg, egy hónappal azután, hogy gyomorfájdalmakkal befeküdt egy milánói kórházba. Azt állította, hogy megmérgezték. Az olasz média szerint ez egyáltalán nem kizárt – radioaktív anyag okozhatta a halálát.

A fiatal modell koronatanú volt a hírhedt bunga-bunga ügyben, melyben Berlusconit azzal vádolták meg, hogy fizetett a szexért egy fiatalkorú prostituáltnak. A most 82 éves volt miniszterelnököt először elítélték, majd felmentettek. Később újból elítélték, de akkor már adócsalásért és 10 hónap közmunkát kellett végeznie egy idősotthonban. Berlusconi ellen, aki négy különböző kormány élén állt, még ma is több eljárás folyik, a többi közt megvesztegetés miatt. Ő maga mindent tagad.

A mostani eset kapcsán az ex-kormányfő azt mondta: mindig szomorú, amikor egy fiatal meghal. Ő azonban soha nem találkozott ezzel a lánnyal, soha nem beszélt vele. Amikor a tanúvallomásban tett állításait elolvasta, úgy vélte, mindez abszurd kitaláció.

A milánói főügyész, Francesco Greco a Reuters hírügynökségnek arról beszélt, hogy több rendellenességet is találtak Imane Fadil kórházi aktáiban. Az orvosok például nem azonosítottak a halála okaként egyetlen kórt sem. Az olasz Corriere della Sera úgy értesült, hogy a kórház mintákat küldött vizsgálatra egy különleges laborba. Ezekben több radioaktív anyagot is kimutattak, köztük kobaltot. Ezt az ügyészek nem erősítették meg.

Az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy a fiatal modell, aki rendszeres vendég volt a miniszterelnöki szexpartikon Berlusconi Milánó környéki villájában és szardíniai nyaralójában, könyvet írt az élményeiről és a nyomozók lefoglalták ennek a kéziratát.

A bunga-bunga ügy akkor pattant ki, amikor 2010 októberében Berlusconi felhívott egy rendőrőrsöt és a 17 éves Karima “Ruby” El Mahroug kiengedését kérte. A lányt, aki szintén látogatta a bulikat,  tolvajlásért vitték be. Berlusconit 2013 nyarán bűnösnek találta a bíróság abban, hogy fizetett az igencsak ifjú prostituáltnak a szexért és hatalommal való visszaélésért is elmarasztalták. Az ügyet azonban 2014-ben ejtették, miután a második és a harmadik tárgyaláson többen is azt állították, hogy a lány hazudott az életkoráról és Berlusconinak fogalma sem volt róla, hogy nem volt még 18 éves.

A volt miniszterelnök mindig beismerte, hogy “nem egy szent”, de határozottan visszautasította, hogy valaha is fizetett volna nők kegyeiért. “Soha nem értettem, mi a jó abban, ha kimarad a hódítás öröme”.

Fotó: Reuters

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez