Adókedvezmény a kínai Szilícium-völgyben

Kilenc városban kapnak adókedvezményt azok a külföldön élő kínaiak, akik a kínai Szilícium- völgyben kívánnak dolgozni – írja a China Daily.

A Pekingben megjelenő angol nyelvű lap szerint az adókedvezmény az év elejétől érvényes Kína délkeleti részén, melyet Hszi Csin ping elnök a kínai Szilícium-völgynek nyilvánított. Az 56 ezer négyzetkilométeres régió lakossága meghaladja a hetven milliót. A legjelentősebb városai: Kanton, Sencsen, Hongkong és Makaó. Sencsenben van a Huawei központja.

Kína meg akarja előzni Amerikát

Ebből a célból hozták létre a Szilícium-völgyet Kína délkeleti részén, hogy versenybe szálljanak Kaliforniával. A mesterséges intelligencia terén Kína már 2025-re szeretné megelőzni az Egyesült Államokat. A Huawei már kifejlesztett egy ötödik generációs technológiát, amelyiknek jelenleg nincsen vetélytársa a világban. Az USA megpróbálja akadályozni a Huawei terjeszkedését, mondván, hogy a kínaiak szoftverje kémkedésre nyújt alkalmat.

A Huawei alelnökét, aki az alapító elnök lánya, amerikai kérésre fogva tartják Kanadában. A Huawei alapító elnöke úgy nyilatkozott, hogy a világ nem lehet meg az ő ötödik generációs mobil technológiájuk nélkül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez