Ezekben a városokban a legolcsóbb és a legdrágább ma az élet

Az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet, a The Economist Intelligence Unit (EIU) idén is elkészítette a világ 133 városát felvonultató listáját, melyen a legolcsóbb és legdrágább városokat értékelték.

A megélhetés költségeit összevetve –  beleértve az élelmiszer, a közlekedés és a lakásbérlés árait is – három város kapta megosztva az első helyet: Párizsban, Szingapúrban és Hongkongban a legdrágább az élet 2019-ben. Az első 10-be főleg európai és ázsiai városok kerültek be, valamint két észak-amerikai metropolisz: New York és Los Angeles.

Az ellenkező lista, azaz amely a világ legolcsóbb városait vonultatja fel, sokszínűbb lett: dél-amerikai, afrikai, indiai és közel-keleti városok is bekerültek az első 10-be. Ezeken a helyeken a politikai stabilitás hiánya, a magas infláció és értékcsökkenés eredménye, hogy az élet is olcsóbb. A gazdaságkutató intézet szerint esett a globális életszínvonal: a tavalyi 73 százalékról 69 százalékra. Európában átlagosan a legnagyobb kiadást a szórakozási és háztartási költések  jelentik, máshol, például egyes ázsiai városokban az élelmiszerekre adják ki a legtöbb pénzt az emberek.

A világ legdrágább városai 2019-ben:

1. Szingapúr

2. Párizs

3. Hongkong

4. Zürich

5. Genf

6. Oszaka

7. Szöul

8. Koppenhága

9. New York

10. Tel-Aviv, illetve Los Angeles

A világ legolcsóbb városai 2019-ben:

1. Caracas

2. Damaszkusz

3. Taskent

4. Almati

5. Bangalore

6. Karacsi

7. Lagos

8. Buenos Aires

9. Csennai

10. Újdelhi

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez