Kurz: ki kell vizsgálni az új-zélandi lövöldöző kapcsolatait az osztrák szélsőjobboldallal!

Nagy összegű pénzügyi támogatást kapott a szélsőjobboldali Osztrák Identitási Mozgalom egy bizonyos Tarranttól. Aki valószínűleg azonos azzal az ausztrál Brenton Tarranttal, aki Christchurch városában két mecsetet is megtámadott. A halottak száma ötven volt!

Az ausztrál szélsőjobboldali fiatalembert letartóztatták és megvizsgálták korábbi aktivitását is. Nem sokkal a merényletek előtt járt Európában, sokáig élt Franciaországban és megfordult  Ausztriában is.

Grazban az ügyészség figyelemmel kíséri az Osztrák Identitási Mozgalmat, mely közel áll a szélsőjobboldali Szabadságpárthoz és amely nem titkolja muzulmán-ellenességét. Az ügyészségnek feltűnt a nagy adomány. Ezért kérte a bécsi rendőrséget, hogy kutassa át az Osztrák Identitási Mozgalom vezérének lakását. Ezek után a rendőrség lerohanta Martin Sellner bécsi lakását. Erről maga az érintett számolt be Facebookon. Tagadja, hogy bármilyen kapcsolata is lett volna az új-zélandi lövöldözővel.

Kurz kancellár Twitteren üdvözölte a rendőrség gyors és határozott akcióját. Követelte, hogy alaposan vizsgálják ki a lehetséges kapcsolatot az új-zélandi lövöldöző és az osztrák szélsőjobboldal között. Álláspontjához csatlakozott az alkancellár is: Heinz-Christian Strache is azt hangsúlyozta, hogy nincs helyük a szélsőségeknek Ausztriában. A Szabadságpárt vezére igyekezett elhatárolni magát az Osztrák Identitási Mozgalomtól, melyet azzal gyanúsítanak, hogy jelentős adományt, 1500 eurót kapott attól az ausztrál fiatalembertől, aki ötven muzulmán ölt meg két mecsetben Új-Zélandon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez