Ezek 2019 új, futurisztikus repülőterei

Az utasok kényelme mellett a modern dizájn is fontos az új repülőtereken, melyeket egymásra licitálva építenek szerte a világon.

2019-ben tovább bővül a világ repülőtereinek listája és a már meglévő épületeket is bővítik, az utasforgalom ugyanis folyamatosan nő a légi közlekedésben. A több százmillió dolláros beruházásoknál nem egy esetben extrém építészeti megoldásokat alkalmaznak és a szolgáltatások tekintetében is egymásra licitálnak a repülőterek.

Ilan és Asaf Ramon Nemzetközi Repülőtér – Eilat, Izrael

A sivatag közepére épült repülőtér 18 kilométerre van Eilattól, 19-re a jordán határtól. Nevét  az első izraeli asztronautáról, Ilan Ramonról és fiáról, Asafról kapta, akik mindketten légi katasztrófában vesztették életüket. Az épület a minimalizmus jegyében épült 473.5 millió dollárból és január óta fogadja az utasokat. Egyszerű, letisztult formavilágot képvisel, a tervezők célja az volt, hogy a futurisztikus épület illeszkedjen a környezetbe és jól alkalmazkodjon a forró klímához is. Évi 2-2.5 millió turistát fogad és a turizmus fellendítése mellett vészhelyzetben fontos stratégiai pontként katonai célokat is szolgálhat majd.

000ap5

Jewel Changi Repülőtér Komplexum – Szingapúr, Szingapúr

Szingapúrban bővítették a már meglévő repülőteret. A héten nyílik meg a szórakoztatást célzó, acél- és üvegkupola alatt elterülő épület, melyben helyet kap egy 130 szobás szálloda és 137 ezer négyzetméternyi üzlet és vendéglátóhely is várja majd az utasokat. A repülőtér 3 terminálját összekötő hatalmas komplexumban építették meg a világ legnagyobb beltéri vízesését, buja növényzettel körülvéve, mely már magában is turistalátványosság lesz.

000ap6

Louis Armstrong Nemzetközi Repülőtér – New Orleans, USA

A szupermodern terminál májusban nyílik meg a közönségnek New Orleans városában. A régi repülőteret váltja ki majd, több millió embernek kínálva utazási alternatívát. A 35 kapus repülőtér üvegfalait úgy építették meg, hogy kibírjanak egy 4-es fokozatú hurrikánt. A több mint 1 milliárd dollárból létrejövő terminálon jelenleg is 1100 munkás dolgozik, hogy elkészüljenek a nyitásra.

000ap

Dahszing Nemzetközi Repülőtér – Peking, Kína

A világ legnagyobb repülőtere címre pályázó légikikötőt szeptemberben adhatják át a látogatóknak. Több nagy nemzetközi légitársaság jelezte, hogy új bázist nyit majd a reptéren és Kína legnagyobb légitársaságai is átköltözhetnek oda, a már meglévő, zsúfoltsággal küzdő Capital reptérről. Évi 100 millió utas is megfordulhat majd a Dahszing  Nemzetközi repülőtéren, mely modern, futurisztikus formavilágával is felhívta magára a figyelmet. A különleges, csillag alakú terminál a magasból is impozáns látványt nyújt.

000ap2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez