Százéves dédi indul az önkormányzati választáson

A nyugdíjas tornatanárnő évek óta küzd azért, hogy újra legyen uszodája egy 8000 lakosú kisvárosnak Németországban.

“Korábban is sokszor szót kértem, hogy elmondjam a véleményemet az uszodáról, melyet 2011- ben bezártak Kircheimbolandenben. Lehurrogtak. Olyan is volt, hogy kicsavarták a kezemből a mikrofont. Most, hogy már százéves lettem, ezt már nem merik megtenni, úgyhogy bátran elmondhatom a véleményemet!” – fogalmazta meg álláspontját a sokszoros déd- és nagymama, Lisel Heise Rajna-Pfalz tartományban.

A városkában helyi mozgalom alakult olyan emberekből, akik nem politikai alapon állnak, hanem egyszerűen csak tenni akarnak a nyolcezer lakosú kisvárosért. A gyorsan öregedő Németországban az idős generációk tisztelete fennmaradt. Nemrég, amikor elhunyt Angela Merkel kancellár édesanyja, aki túl volt a kilencvenen, szinte az egész sajtó megemlékezett róla. Maga Angela Merkel szinte minden nap beszélt telefonon az édesanyjával és számtalan fontos döntését megvitatta vele.

Az európai választásokkal egy időben – május végén – rendezik meg az önkormányzati választást a német kisvárosban, ahol a százéves hölgy harcba száll egy képviselői helyért. Liesel Heise bízik benne, lesz elég ereje, hogy kiharcolja az új uszodát és még sok minden mást a német kisvárosban. Ahol csodálják az idős hölgy elszántságát, hogy a meggyőződéséért felvállal egy választási kampányt százéves korában Németországban.

Fotó: Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez