Elevenen elégették, mert tiltakozott a szexuális zaklatás ellen

Öngyilkosságnak akarták beállítani az esetet, de kudarcot vallottak.

A 19 éves diáklány bejelentette a rendőrségen, hogy az iskola igazgatója zaklatta őt Bangladesben. A rendőrök fütyültek a feljelentésre, de az iszlám iskola igazgatója egyáltalán nem. Megbízott néhány diákot, hogy vegyék rá Nuszran Dzsahan Rafit: vonja vissza a feljelentését. Csakhogy a diáklány nem volt erre hajlandó. Erre megkötözték, leöntötték benzinnel és meggyújtották.

Öngyilkosságnak akarták beállítani az esetet, de kudarcot vallottak. A tűz ugyanis elégette a szerencsétlen lány kötelékeit, így ő kiszabadult! A rendőrség letartóztatta a diákokat, akik rávallottak az iskola igazgatójára: ő volt a felbujtó! Közben a lány kórházba került, mert a bőrfelületetének a 80%-a megégett. A kórházban megismételte vádjait az igazgatóval szemben, majd belehalt sérüléseibe. “Halálomig harcolni fogok az ilyen esetek ellen”- ezzel fejeződött be a fiatal lány videóra rögzített vallomása, mely elterjedt a közösségi oldalakon.

Tüntetések kezdődtek szerte Bangladesben. A Human Rights Watch regionális igazgatója felhívta a kormány figyelmét, hogy komolyan kellene vennie a szexuális zaklatással kapcsolatos panaszokat. A tiltakozás hatására megszólalt a miniszterelnök asszony is Bangladesben. Sheikh Hasszina ünnepélyesen megígérte: személyesen intézkedik, hogy valamennyi tettes elnyerje a büntetését azért, mert elevenen elégettek egy diáklányt, aki tiltakozott a szexuális zaklatás ellen Bangladesben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez