19 diák követett el öngyilkosságot Indiában a középiskolai vizsgaeredmények miatt

Volt olyan diák, aki megjelent a vizsgákon és le is tette azokat, mégis hiányzóként regisztrálták. Mások pedig hiába vizsgáztak le egyes tárgyakból, az eredményeiket nem rögzítették.

Az indiai Telangana államban a 12. osztályos végzős középiskolai hallgatók közül 19-en vetettek véget az életüknek a sikertelen évzáró vizsgáik miatt. Indiában a legtöbb egyetemre az utolsó éves vizsgák eredményeivel lehet bekerülni, így sokak jövője múlik ezeken. Most több száz szülő tiltakozik és követeli a jegyek felülvizsgálatát, mivel több esetben is kiderült: hibás eredményt tüntettek fel a vizsgabiztosok.

A CNN szerint volt olyan diák, aki megjelent a vizsgákon és teljesítette azokat, mégis hiányzóként  regisztrálták, mások pedig hiába vizsgáztak le egyes tárgyakból, ennek sehol nem volt nyoma. A szülők az oktatási intézményeket és a minisztériumot hibáztatják, mely egy külső cégre bízta a vizsgalapok felülvizsgálatát.

Indiában évente több ezer fiatal vet véget az életének önkezével a Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság adatai szerint. 2015-ben csaknem 9000 esetet regisztráltak. A diákokra nagy nyomás nehezedik az iskolákban, az oktatás ugyanis még mindig kitörési pontot jelent, így sorsok múlnak azon, hogy a középiskola után bekerülnek-e a felsőoktatásba. A haláleseteket ennek a rovására is írják egyes szakemberek.

Fotó: Hindustan Times

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez