Európai politikus sem lesz Strache

A bukott osztrák alkancellár lemondott európai mandátumáról.

Nem vesz részt az Európai Parlament munkájában – közölte Heinz-Christian Strache. Az Ibiza-botrányba belebukott osztrák politikus korábban összes hazai tisztségéről lemondott, de eddig fenntartotta a jogot arra, hogy a Szabadságpártot képviselje Brüsszelben. A választók ugyanis bejuttatták az Európai Parlamentbe. A Szabadságpárt kezdettől fogva azon az állásponton volt, hogy Heinz-Christian Strache nem lehet ott Brüsszelben a párt képviseletében.

Az Ibiza-videó azt mutatta, hogy Ausztria egyik vezető politikusa kész Putyin pénzéből sajtót vásárolni magának! A Szabadságpárt kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkezik: Putyin táncolt az osztrák külügyminiszter asszony esküvőjén. A külügyminiszter asszony nem tagja a Szabadságpártnak, de annak támogatásával szerezte meg a tisztséget Bécsben.

Putyin árnya ott lebeg az egész szélsőjobboldali frakció felett Brüsszelben: mind Matteo Salvini, mind pedig Marine Le Pen asszony jelentős támogatást élvez orosz oldalról. Ezért sem jött létre szélsőjobboldali szuperfrakció Brüsszelben: Nigel Farage-nek, a Brexit párt vezérének és Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel PiS erős emberének egyáltalán nincs ínyére Putyin európai szereplése.

Strache visszalép, Frau Strache viszont előre. A Szabadságpárt bejelentette: Philipa Strache a párt képviselőjelöltje lesz a szeptemberi választáson. Ausztriában azért tartanak előrehozott választásokat, mert az Ibiza-botrányba az egész kormány belebukott. Heinz-Christian Strache azt állítja: neje politikai karrierje és a saját visszalépése között nincs összefüggés, de csak kevesen hisznek a bukott politikusnak. Aki a maga részéről közölte: nem vonul vissza! Rehabilitációs kúrára megy, de utána vissza akar térni Ausztria politikai életébe, hiszen 14 éven keresztül volt a szélsőjobboldali Szabadságpárt vezére…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez