Zéró muzulmán bevándorlást követel a Szabadságpárt vezére Ausztriában

A 8,7 milliós Ausztriában mintegy 600 ezer muzulmán él, köztük 130 ezer menedékkérő. Az ellenzéki Szabadságpárt vezére kerek-perec elutasította az Európai Unió befogadási politikáját.

Bécsben a kormány 37 500-as felső határt állapított meg a menekültek és migránsok számára. Ezt a kormánykoalíció kisebbik tagja, a Néppárt 17 ezerre akarja csökkenteni. Heinz-Christian Strache szerint a zéró muzulmán bevándorlás a cél.

A Szabadságpárt éveleji konferenciáján a szélsőjobboldali vezér azt követelte, hogy tiltsák be az iszlamista szervezeteket Ausztriában. Ezenkívül zárják be azokat a mecseteket, ahol szalafista prédikátorok lázítják a muzulmánokat az európaiak ellen. Ezek a prédikátorok prostituáltnak nevezik az európai nőket, mert azok nem viselnek fejkendőt. Ez tűrhetetlen! – hangsúlyozta a Szabadságpárt vezére. Az iszlamista szervezeteket a fasiszta mozgalmakhoz hasonlította. Ennek Hitler hazájában különleges bukéja van. Ráadásul a Szabadságpártot egykori nácik alapították a világháború után.

Strache hangoztatta: nem akarnak kilépni az Európai Unióból, de meg akarják erősíteni a nemzetállamot. A decemberi elnökválasztáson a Szabadságpárt jelöltje alulmaradt a baloldali jelölttel szemben, de a párt népszerűsége növekvőben van. Ausztriában a közvélemény egyre kevésbé kíván muzulmánokat befogadni annak ellenére, hogy az iszlamista merényletek eddig elkerültek az alpesi országot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez