Londonba menekült a dubaji uralkodó neje

A 45 éves hercegnő, aki Jordánia királyának a féltestvére, 15 éve lett Dubaj uralkodójának hatodik felesége. Bár a Korán csak négy feleséget engedélyez a hithű muzulmánoknak, a 68 éves uralkodónak ennél jóval több van. A négy teljes jogú feleség mellett még több “fiatal feleség” is benépesíti Mohamed bin Rasid Maktum sejk háremét Dubajban.

Az uralkodó dollármilliárdos, az egyik fő szenvedélye a lóverseny. Az ascoti derbi állandó résztvevője Nagy-Britanniában, ahol a lovait Fülöp herceg istállóiban tartja. Haya al Husszein hercegnő is nagy lovas, eddig mindig megjelent az ascoti derbin, de idén májusban hiányzott.

A néhai jordániai király, Husszein lánya a féltestvére II. Abdullah királynak, aki jelenleg Jordánia trónján ül. A nők jogait tekintve Jordániában sokkal felvilágosultabb elveket vallanak, mint Dubajban. Ahol az uralkodó egyik lánya, Latifa is szökni készült, de őt elkapták. Most Haya al Husszein hercegnőnek egy német diplomata segítségével sikerült elhagynia Dubajt – két gyermekével együtt. Magával hozott 31 millió fontot, hogy legyen miből megélnie – írja a Daily Mail, mely beszámolt arról, hogy Dubaj uralkodójának hatodik neje két kisgyerekkel együtt Londonba menekült, ahol beadta a válópert a dollármilliárdos sejk ellen.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez