Így metrózik egy uralkodó

A gazdag Öböl-menti olajországok polgárai még csak elképzelni sem tudják, hogy valaha is tömegközlekedjenek. Ez az opció még csak fel sem merül náluk. Leesett hát az álluk, amikor most meglátták, hogy a dubaji uralkodó metróra szállt.

Miközben most is, mint minden nyáron autós arab aranyflotta lepi el London menő negyedeinek utcáit (erről tavaly ITT mutattunk képeket), Dubaj uralkodója gondolt egy nagyot, és metróra szállt a brit fővárosban. Az erről készült rövidke videó alaposan meglepte nemcsak honfitársait.

Mohammed Bin Rásid Ál Maktúm, aki egyben az Egyesült Arab Emírségek alelnöke is, fiával, a koronaherceggel együtt vette igénybe vasárnap a londoni földalatti szolgáltatásait. Fehér ingben és zöld nadrágban ült a többi utas között a metrókocsiban, de Hamdán (Fazza) herceg sem nagyon rítt ki az utazóközönségből fehér pólójában.

A metrózásról készült 17 másodperces klipet az Emírségek egyik napilapja, az al-Roeya tette ki Twitter-oldalára. Nem kellett sokáig várni a kommentekre – az egyik szerint az uralkodó alázata érhető tetten a képsoron.

A metrózás minden bizonnyal nagy élmény volt Mohammed sejknek. Az uralkodó otthon, Dubajban általában egy G osztályú fehér Mercedes-szel jár, és néha leáll vele, hogy elcseveghessen a város lakóival.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez