Több száz gyanúsított: lecsapott a rendőrség az egyik legnagyobb pedofil oldalra

Digitális valutával fizettek a felhasználók a videókért, melyeket egy dél-koreai oldalon, a dark weben keresztül értek el.

Az eddigi egyik legnagyobb, összesen negyedmillió gyerekpornó videót terjesztő oldal felszámolását jelentette be a Nemzetközi Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency). Az amerikai, brit és dél-koreai nyomozók együttesen csaptak le a Welcome To Video nevű, dark weben keresztül elérhető, Dél-Koreából irányított weboldalra, ahol gyermekek szexuális bántalmazását tartalmazó felvételeket forgalmaztak. A feltöltéseknél ez a felirat szerepelt: “Ne tölts fel felnőtt pornót”.

000we

A digitális valutáért megvásárolható videók között különösen kegyetlen bántalmazások felvételei is voltak. A felszámolás során több száz felhasználót tartóztattak le és 23 olyan kiskorút mentettek ki az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Spanyolországban, akiket felhasználtak a felvételekhez. Az oldalt üzemeltető dél-koreai Jong Woo Sont is felelősségre vonják 12 ország 337 felhasználójával egyetemben. Ő jelenleg 18 hónapos börtönbüntetését tölti Dél-Koreában, de Washingtonban is bíróság elé kell majd állnia. A vádlottak között van, akit 15 év börtönre ítéltek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez