Családi vállalkozás lett a gyerekpornó a Fülöp-szigeteken

Legalább 1 milliárd dolláros üzletről van szó – mondják a rendőrségi szakértők. A gyerekek többnyire igen szegény családokban élnek. Egy-egy show ára 5-200 dollár (1.400 – 56.000 forint). Az egész összeg a családé lesz, ha a szülők maguk végzik a piszkos munkát. Így aztán egész falvak élnek ebből.

A gyerekpornó 24 órás produkció: külön van adás Amerikának, Európának és Ausztráliának. Az ottani rendőrség is nyomoz, az UNICEF is kampányt hirdetett a gyerekpornó ellen. Hiába.

A szegény családok szinte nem is értik, hogy milyen bűnt követnek el a gyerekek ellen. Sok gyerek valóságos sokként éli meg azt, ha a hatóságok megmentik. Számukra ez természetes életforma, a pénzkereset normális módja. Sok szülő azt állítja, hogy a pénz a gyerekek későbbi tanulmányaira kell.

A rendőrség beépített ügynökökkel kísérletezik a Fülöp-szigeteken. Néhány esetet le is lepleztek, de tisztában vannak vele: ez csak a jéghegy csúcsa. Minthogy a szegény családok számára az internetes gyerekpornó nagyon jó üzlet, ezért az ellene való harc szinte reménytelen. Mielőtt javulna a helyzet, azelőtt rosszabb lesz  – mondta a családi gyerekpornóról egy magasrangú rendőrtiszt a Fülöp-szigeteken.

Kép: flickr

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez