Bella Hadid ma a legszebb nő – állítja a tudomány

Legalábbis az aranymetszés szabályai szerint. A modell arca rendelkezik a legszimmetrikusabb arányokkal.

Minél szimmetrikusabb egy arc, annál szebbnek látjuk, ez pedig matematikailag is levezethető az aranymetszés segítségével – hála a tudománynak. Ma már létezik egy program, mely képes megállapítani az arc szimmetriáját egy fotó segítségével. Ezt hívta segítségül Dr. Julian De Silva plasztikai sebész is, aki szerint Bella Hadid modell arca felel meg leginkább az aranymetszés szabályainak.

000bella1

Ezt a módszert már az ókorban is ismerték, az emberi test és arc tanulmányozására Leonardo Da Vinci alkalmazta először a Vitruviusban. A vázlatban Da Vinci az emberi test méretarányait mérte fel és elemezte. Eszerint a szabályos arcnak “az áll hegyétől az orrig, illetve a hajtőtől a szemöldökig terjedő távolsága egyforma, a fülhöz hasonlóan az arc egyharmada”.

000bella

A továbbfejlesztett számítógépes program szerint Bella Hadid orra és fülei azonos hosszúságúak, a szemei közötti távolság azonos a szeme szélességével, arca szimmetriája pedig szinte teljesen tökéletes. Utána Beyoncé, Amber Heard és Ariana Grande következik a sorban a tudomány állása szerint. A szépség viszont relatív és sokkal több az arányoknál és képleteknél – ezzel még a legképzettebb plasztikai sebészek sem tudnak vitatkozni.

.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez