55 elefánt éhezett halálra két hónap alatt Zimbabwe legnagyobb nemzeti parkjában

Négyszer annyian vannak, mint ahány állatnak elég élelem van.

Súlyos veszteséggel kell szembenéznie a zimbabwei Hwange Nemzeti Parknak. Az elmúlt két hónapban több, mint 55 elefánt pusztult el a védett területen, mivel nem volt számukra elegendő élelem. Évek óta ez a legszárazabb időszak Zimbabwéban, melyből kifolyólag vízhiánnyal is küzdenek az afrikai országban. A The Guardian cikke szerint a park munkatársainak 400 méterig is le kellett fúrniuk, hogy vízforrást találjanak az állatoknak.

000africa2

Az elefántok mellett az oroszlánokat és más állatokat is érint a probléma. A vadállatok élelemért kutatva sokszor lakott területekre is behatolnak, ott embereket is megtámadva. Eddig 20 ember halt meg a vadállatok támadásai miatt – jelentette a nemzeti parkok igazgatóságának szóvivője, Tinashe Farawo.

000africa

A Hwange Nemzeti Parkban a túlnépesedés is problémát jelent: jelenleg 53.000 elefántjuk van, ami közel négyszer annyi, mint amennyit a park vegetációja el tudna tartani. Zimbabwéban van az egyik legnagyobb elefántpopuláció Afrikában, ahol jelenleg a legnagyobb veszélyt az élőhelyek elvesztése jelenti. Az orvvadászatot nagy sikerrel számolták fel az utóbbi években a Magyarországnál négyszer nagyobb afrikai országban, a túlnépesedést viszont az állatok legális vadászatával akarják megszüntetni, hogy csökkentsék a nyomást a nemzeti parkokon. Nemzetközi tiltakozásra azonban ez úgy tűnik, nem fog megvalósulni, így helyben kell másik megoldást találniuk a problémára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez