A Télapó-pótló Putyin kiskutyás cukisága

Mit csináljon az a gyerek, aki már nem hisz a Télapóban, de nagyon vágyik egy kiskutyára? Kátya Seveljova Vlagyimir Putyintól kért segítséget.

November közepén ragadott tollat a 13 éves tobolszki iskolás. Az orosz elnöknek címzett levelében leírta, hogy négyes-ötös tanuló, szereti az állatokat és nagyon szeretne egy labradort. „Először a Télapónak akartam írni, de mivel ő nem létezik, inkább Vlagyimir Vlagyimirovicsnak küldtem a levelem” – idézi a RIA Novosztyi Kátyát.

Hogy a küldemény feladása után pontosan mi is történt, nem tudni. Mindenesetre december elején a tobolszki önkormányzat átadta az elnöki ajándékot, egy három hónapos labradort a kislánynak. A hivatalos delegáció látogatása teljesen váratlanul érte otthonukban az iskolást és családját. Vlagyimir Mazur, a város polgármestere az ünnepélyes eseményen azt kívánta, hogy Kátya minden kívánsága ilyen gyorsan teljesüljön.

„Mindig is olyan kutyáról ábrándoztam, mint az elnöké” – mesélte az ajándékozott. Vlagyimir Putyinnak jelenleg két kutyája van, Koni, a labrador és Buffy, a németjuhász.

Nem a december eleji az egyetlen ilyen eset, egy omszki négyéves is az orosz elnöktől kérte újévi labradorját. Mása Kozlova tegnap kapta meg a várva várt kutyust, szintén a helyi önkormányzattól.

Kép: Vlagyimir Putyin, Buffy és a kutya névadója, Dima Szokolov, 2010.12.09. (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez