Na mire büszke Putyin a múlt évből?

Az orosz elnök történelmi mérföldkőnek és a hazaszeretet megnyilvánulásának tartja a Krím-félsziget Ukrajnától való elcsatolását, de szólt arról is, nehézségek várnak az orosz népre 2015-ben.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök történelmi mérföldkőnek nevezte a Krím elcsatolását újévi köszöntőjében, amelyet az ország távol-keleti részén már sugároztak az eltérő időzónák miatt.

A Krím félsziget “hazatért, ami örökre mérföldkő marad a nemzet történelmében” – hangoztatta az elnök. Beszédében megköszönte hazaszerető honfitársainak, hogy “megvédték Oroszország érdekeit” a 2014-es történelmi fontosságú évben, amelynek kiemelkedő eseményeiként a Krím “hazatérését” és “minden idők legjobb játékait”, a Szocsiban megrendezett téli olimpiát nevezte meg.

A Krím félszigeten és Szevasztopolban rendezett népszavazások eredményét az Ukrajnától való elszakadásról és a területek Oroszországhoz csatolásáról a hazaszeretet megnyilvánulásaként méltatta az orosz elnök.

“Az elkövetkező évben közösen kell szembenézni számos kihívással, és ez új esztendő függ valamennyiünktől, mindannyiunk elkötelezettségétől Oroszország mellett” – mondta Putyin, de nem említette meg konkrétan sem a kelet-ukrajnai konfliktust, sem a Nyugattal megromlott kapcsolatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez