Strandokra szorultak az emberek Ausztráliában a tomboló tűz elől

Több ezren menekültek a partvidékre. Victoria állam lakóinak egy részét arra figyelmeztették, hogy túl késő elhagyni otthonaikat.

Ausztráliában a tomboló tűzvész miatt több tízezer embert kellett evakuálni vasárnap, ezrek a strandokon húzták meg magukat. A meteorológusok szerint a helyzet nem hogy enyhülne, inkább fokozódik. A kontinens történetének eddigi legnagyobb tűzvészében már 3.4 millió hektárnyi terület égett le, a kormány a hadsereg és a tűzoltóság bevetésével harcol a lángok ellen.

Victoria államban a hatóságok arra kérték az elszigeteltebb területeken, kis falvakban élő lakosságot, hogy ne hagyják el otthonaikat, mivel ahhoz már túl késő van. Nekik azt tanácsolták, hogy maradjanak házaikban – írja a CNN. Az erős szél, az extrém meleg időjárás és a három éve tartó szárazság miatt villámgyorsan terjed a tűz. Új területek is lángra kapnak, East Gippsland kistérségben fokozottan veszélyben vannak az emberek. Ez a terület a turisták körében is népszerű túraösvényei és nemzeti parkjai miatt.

A lángokban 11 ember lelte a halálát október eleje óta, hétfőn egy önkéntes tűzoltó halt meg Új-Dél-Wales-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez