Koronavírusos volt: a Phuketen elhunyt magyar turista eltitkolta korábbi utazásait

A kórház dolgozói közül most 112-en vannak karanténban. Korábban nem tudták, hogy a beteg fertőzött és így fertőzhet is.

Eltitkolhatta korábbi utazásait egy thaiföldi kórház személyzete előtt az a magyar turista, aki pénteken halt meg a phuketi Vachira kórházban. A Bangkok Post beszámolója szerint a magyar férfi március 25-én került be a Chalong kórházba, egy közúti baleset után. Innen szállították át a Vachira Phuket kórházba, ahol ellátták. Nyaktörést és gerincsérülést szenvedett, továbbá a végtagok gyengeségére panaszkodott. Mivel azonban nem számolt be olyan utazásokról, melyek  miatt felmerülhetett volna a koronavírus-gyanú, nem végeztek rajta tesztet – mondta el a lapnak az egyik orvos.

A kórház dolgozói azután kezdtek el gyanakodni, miután egy barátja meglátogatta a férfit Soi Bangláról, Patong szórakozónegyedéből, ami a koronavírus-járvány egyik gócpontja volt a szigeten. Ezt követően kezdték kikérdezni a beteget korábbi utazásairól. Kiderült, hogy két hetet töltött az említett városrészben, korábban pedig Malajziában járt. Az orvosok azonnal elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, ami pozitív lett. Eközben megjelentek a koronavírus jellemző tünetei is: magas láz és légzési nehézségek. A férfi múlt pénteken hunyt el, véráramfertőzésben. A kórházból jelenleg 112-en vannak karanténban. 94-ük tesztje lett eddig negatív, 18-an még várnak az eredményre.

“A magyar turista esete sokkoló számunka: a férfi a kórház 112 dolgozóját veszélyeztette azzal, hogy eltitkolta útjait, miközben ők azon dolgoztak, hogy megmentsék az életét” – mondta Dr Chalermpong Sukhonthapol, a kórház igazgatója a Bangkok Post-nak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez