Öngyilkos merényletekkel köszöntötték az újévet Nigériában

Az év utolsó napán két öngyilkos merénylet is volt Nigéria észak-keleti részén.

Legalább hatan meghaltak és sokan súlyosan megsérültek, amikor öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy utasokkal teli buszon Fikában. Szemtanúk azt mondták, hogy a terrorista nagy valószínűséggel a helyi piacon akart akcióba lépni, de a testére felszerelt robbanómellény időzítője idő előtt lépett működésbe.

Nem sokkal később Gombéban is támadott egy merénylő. A nigériai hatóságok azt közölték, hogy egy zsúfolásig teli szabadidő központban robbantotta fel magát, amely egy katonai támaszpont közvetlen közelében volt. A helyszínen főként kimenőn lévő katonák tartózkodtak, akik ivással, evéssel és mulatozással töltötték az idejűket. Szemtanúk közben arról számoltak be, hogy a merénylő motorkerékpárral hajtott a szabadtéri helyre, majd rögtön működésbe hozta testére szerelt robbanószerkezetet. A robbanás sok áldozatot szedett, de a hatóságok azt már nem árulták el, hogy hányan veszítették életűket az öngyilkos merénylőn kívül.

A támadások elkövetőjeként még semmilyen csoport nem jelentkezett. A nigériai hatóságok azonban meg vannak győződve arról, hogy a radikális iszlamista Boko Haram lázadói állnak az öngyilkos merényletek hátterében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez