Fogyókúra légzőgyakorlatokkal?

Hogyan távozik el 10 kiló zsír a szervezetből? 8,4 kiló levegő formájában, és csak 1,6 kilogramm víz formájában. Erre a tényre hívják fel a figyelmet ausztrál kutatók, akik Új-Dél-Wales egyetemén próbáltak meg új fogyókúra receptet találni

Az ünnepek elmúltával sokan töprengenek a fogyás lehetőségén, pedig az csak egyszerű oxidáció – hangsúlyozza a két ausztrál kutató. A zsír többsége pedig a levegőn keresztül távozik. Mindez megerősíti a régi igazságot: egyél kevesebbet és mozogj többet! De miért kell mozogni? Nem elég a légzőgyakorlat?

Sajnos, nem. Miért? Mert majdnem háromszoros oxigén-mennyiség kell 10 kiló zsír elégetéséhez. Ha valaki ezt pusztán légzőgyakorlatok révén akarja elérni, akkor könnyen elájulhat vagy rosszul lehet. Ilyen sok oxigént – 10 kiló zsír esetében 29 kilogrammot – csakis mozgás útján lehet megszerezni. Ezért a szerzők felhívják a figyelmet az aerobikra és a többi, sok mozgást igénylő gyakorlatra. Egy óra aerobik 40 gramm zsírt éget el – hangsúlyozzák az ausztrál szerzők, akik szerint ezeket a tényeket az iskolában is ismertetni kellene a gyerekekkel. Így már egészen fiatalon tudnák: mit kell tenni az ünnepek után, ha valaki túlságosan súlyosnak érzi magát..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez