Dél-Koreában megszokott egyedül élni

Dél-Koreában minden negyedik háztartás egyedülálló személy, és egyre elfogadottabb a szingli életmód. Mindazonáltal ők egy egyre inkább előtérbe kerülő fogyasztói csoport.

A szinglik számának növekedése egy univerzális jelenség, különösen a fejlett gazdaságokban. Dél-Koreában számuk robbanásszerűen nő. Ennek oka például az elöregedő társadalom, illetve hogy az emberek későn házasodnak. A 2010-es népszámlálás során kiderült, hogy az egyszemélyes háztartások az összes háztartás 23.9%-át teszik ki, feltehetően a 2015-ös népszámláláskor ez már egyharmad lesz.

A férfiak tekintetében az egyedülállók legnagyobb arányban 28 éves fiatalemberek, az idősebbek körében csökken az arány. A nőket tekintve ez a kor 26 év, illetve a második csúcs, a 79 éves életkor. Bár a legtöbb egyedülálló még elég fiatal, egyre idősebbek lesznek és legtöbbjük sosem házasodik meg. Az egyedül élők jövedelme és iskolázottságáguk szintje emelkedett, és rendkívül aktív fogyasztóvá váltak. Egy átlagos szingli már többet költ havonta, mint egy több fős család.

Az 20 év alatti és 60 év feletti egyedülállók jelentős százalékát teszik ki a teljes népességnek, akik fontos fogyasztói csoporttá váltak. A dél-koreai Kereskedelmi-és Iparkamara nem meglepő fogyasztási mintákat talált. A felmérések szerint az egyedülállók többnyire utazásra, önfejlesztésre, szabadidős tevékenységre, egészségmegőrzésre, ruhára és műszaki cikkekre költik pénzüket, és ritkán főznek. Étteremben esznek. A legtöbb dolgot az interneten veszik, kivéve az élelmiszert.

Sokan azt mondják, ők nem magányosak. Megtalálták a módját annak, hogy hogyan szórakoztassák magukat. Mozi, színház, koncert, utazás, szállodák, éttermek, sőt karaoke szolgáltatók alakultak ki csakis az ő szórakoztatásukra. A kis elektronikai cikkek is a keresett holmik közt vannak, és egyre népszerűbbek a pici lakások, aminek középpontjában a TV van.

A kereslet a belföldi szolgáltatásokra egyre inkább nő, valamint fejlődik a háziállat tenyésztés ipara is, ugyanis az egyedülállók előszeretettel tartanak kutyát, macskát.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez